971 205 028 De dilluns a divendres de 9 a 14 h C/ Sant Joaquim, 9 - 07003 - Palma

Les cooperatives d’ensenyament de les Illes Balears sumen un total de 16.942 quilòmetres a favor de l’Índia

La “Carrera Multiesportiva Balears-Anantapur” ha esdevingut un èxit rotund de participació de públic (8.000 alumnes de totes les etapes educatives i prop de 5.000 famílies han participat en la iniciativa) i ha superat la xifra de quilòmetres que s’havia proposat com a punt de partida del repte: 9.658 KM.

Els diners obtinguts a través de les inscripcions a la cursa s’ha destinat íntegrament a la construcció d’una primera escola de reforç i la compra de 60 bicicletes que contribuiran a la seguretat i normalitat del trajecte escolar dels alumnes que viuen i estudien en aquesta zona rural. El fet d’haver superat la recaptació inicialment prevista, ha permès iniciar les obres d’un segona escola a la mateixa zona.

Les cooperatives d’ensenyament de la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears (UCTAIB) han organitzat la primera “Carrera Multiesportiva Balears-Anantapur” a benefici de la Fundació Vicente Ferrer (FVF). La cita, – que s’ha desenvolupat entre els dies 6 i 10 de maig-, es tracta d’una iniciativa sense precedents a les Illes Balears que ha tingut com a objectiu primordial fomentar la salut, la solidaritat, l’educació, l’esport inclusiu, la igualtat i l’interès per la comunitat. Oberta al públic en general, la finalitat inicial era la d’anar sumant quilòmetres fins a completar de manera simbòlica la distància que separa les Illes Balears de Sud de l’Índia, – més en concret el districte d’Anantapur, on s’ubica el campament base de la FVF-, i que es troba a 9.658 quilòmetres de l’arxipèlag.

En un moment molt difícil en què l’atenció mundial es focalitza en la greu crisi sanitària que viu l’Índia, país que s’ha convertit l’epicentre global de la pandèmia, aquesta carrera s’ha volgut sumar al conjunt d’accions que la Fundació està duent a terme per contribuir al rescat humanitari de la població que viu a les zones rurals.

Gràcies a la mobilització d’una gran quantitat de persones, -integrants de la comunitat educativa i la societat balear en general-, que durant cinc dies han practicat diferents activitats esportives, la “Carrera Multiesportiva Balears-Anantapur” ha superat àmpliament el repte inicialment fixat de 9.658 quilòmetres i ha aconseguit un total de 16.942. Els diners obtinguts a través de les inscripcions a la cursa s’ha destinat íntegrament a la construcció d’una escola de reforç i centre comunitari a la població rural de Kokkanti, a sud de l’Índia, i en la compra de 60 bicicletes per col·laborar en la seguretat i normalitat de el trajecte escolar dels alumnes que viuen i estudien a Anantapur.

Malena Riudavets, Presidenta de l’UCTAIB i vicepresidenta de COCETA (Confederació Espanyola de Cooperatives de Treball ASSOCIAT) ha exlicat que aquesta és una carrera molt especial que pretén “fomentar l’esperit de cooperació i posa a les persones en el centre “.

El president de la Sectorial d’Ensenyament, Enric Pozo, ha posat èmfasi en el setè principi cooperatiu que és l’interès per la comunitat, “principi que inspira les cooperatives d’ensenyament, també la tasca a favor del desenvolupament sostenible de la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia i que, a través d’aquesta cursa, hem aprofitat per treballar en les nostres comunitats escolars”.

Isabel Pizà, delegada de la Fundació Vicente Ferrer a les Illes Balears, ha posat l’accent en l’ODS 17, l’objectiu de Desenvolupament Sostenible que fa a les aliances, “ja que amb les cooperatives establim una aliança natural perquè compartim un mateix ADN. Només a través de les aliances i la il·lusió podrem aconseguir un futur millor per a tothom “.

L’èxit de la iniciativa esportiva ha establert una relació de llarg recorregut entre les cooperatives de les illes i la Fundació. Simbòlicament, ha permès col·locar la primera pedra per a la construcció d’una segona escola per part de UCTAIB a la comunitat rural de Pothudoddi, també al sud de l’Índia.

Fundació Vicent Ferrer Balears

Des la sectorial d’ensenyament de la UCTAIB volem agrair el suport de ARÇ COOPERATIVA i la seva confiança  amb aquesta nova etapa de la nostra revista Còdol.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es LOGO-ARC-COOPERATIVA-4.png

Related Posts

Llistat de temes