971 205 028 De dilluns a divendres de 9 a 14 h C/ Sant Joaquim, 9 - 07003 - Palma

Pacte per a la Reactivació i la Diversificació Econòmica i Social de les Illes Balears

La Presidenta de la UCTAIB Malena Riudavets i de la Federació Cooperatives de les Illes Balears conjuntament amb Jerònima Bonafé la presidenta de les cooperatives agroalimentàries  i Vicepresidenta de la Federació de Cooperatives de les Illes Balears han assistit a la presentació de la signatura del Pacte per a la Reactivació i la Diversificació Econòmica i Social de les Illes Balears amb el govern i elss principals agents econòmics, socials i polítics.

L’acord s’estructura en 131 mesures, que pretenen, mitjançant 10 eixos de feina, adaptar la societat a les necessitats sorgides de la crisi de la pandèmia Covid

La inversió a curt termini superarà els 618 milions d’euros, dels quals un terç es destina a reforçar els sistemes per afrontar la pandèmia i a les seves diferents possibilitats d’evolució

El Govern de les Illes Balears ha signat avui, juntament amb els principals agents econòmics, socials i polítics de l’arxipèlag, el Pacte de Reactivació, amb un centenar d’accions per fer front a la societat posterior a la irrupció de la Covid19. Amb el suport dels quatre consells insulars, l’Ajuntament de Palma i la FELIB, les patronals CAEB i PIME, els sindicats UGT i CCOO i els partits polítics PSIB, MÉS per Mallorca, Unides Podem, Ciutadans i Proposta per les Illes, i amb la participació i aportacions de desenes de  col·lectius dels sectors educatiu, universitari, d’acció social, cercles d’economia de Menorca i Mallorca, CES, Impulsa, entre d’altres, el  Pacte s’ha estructurat en 10 eixos i amb mesures quantificades en 618,6 milions a curt termini.

L’acord té com primer eix de reactivació la seguretat sanitària, economia social, educativa i de la salut. Entre les mesures contemplades en aquest apartat hi ha la previsió d’una inversió de 220 milions addicionals per fer front a la COVID amb accions como la incorporació de 800 professionals i la vigilància de rebrots, així com 20 milions per a la reducció de llistes d’espera i altres partides per al reforç de proves diagnòstiques i la tornada a les classes amb seguretat que faran un total de 275 milions d’inversió aquest mateix any per assolir l’objectiu repetit pel Govern des del principi de la pandèmia: primer, la salut. I a això s’afegeix també al Pacte de Reactivació un esforç pressupostari per enfortir la xarxa d’equipaments públics que permetrà per exemple tenir un miliar més de places de residència i centre de dia per als nostres majors i més professionals cuidant-los, dins el compromís de la societat de les Illes amb l’Estat de Benestar i els seus serveis i professionals essencials.

El pacte per la reactivació econòmica de les Illes Balears posa en valor l’impuls de l’economia  Social i el cooperativisme i com ha expressat la Presidenta del Govern Francina Armengol, ” aquest pla de reactivació i reconstrucció passa per l’aposta a la economia social”.  
Al pla de reactivació econòmica el govern la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball . impulsarà un Pla Directori d’Economia Social que comptarà amb 2,4 milions i que servirà per a fixar el marc normatiu i fomentar el coneixement, la informació i la formació d’aquest tipus d’economia .
 

   Més informació : https://t.co/x39QpPqMc8  

 

.

Related Posts

Llistat de temes