971 205 028 De dilluns a divendres de 9 a 14 h C/ Sant Joaquim, 9 - 07003 - Palma

Tota una vida professional a la mateixa cooperativa

Com explicar en un grapat de frases 42 anys de docència a l’escola Mata de Jonc?

Vaig començar a fer feina com a tutora a la cooperativa el setembre del 1980. L’oferta de feina, just després d’acabar els estudis de Magisteri, em va entusiasmar. La meva il·lusió per participar en el projecte educatiu de l’escola em va implicar al 100%, ideològicament, emocionalment i també físicament (en aquell temps no comptàvem les hores de feina).

Treballàvem per ser una escola diferent, una escola en català, en la nostra llengua, una escola arrelada al medi, experimental, integradora. Aquest era el model de centre del qual jo vaig voler formar part.

Em venen al cap un munt de paraules significatives: aprenentatges, reptes, relacions, famílies, valors, emocions, esforç, superació, projectes, racons, treball individualitzat, jocs, fantasia, creativitat, art, filosofia, innovació, documentació pedagògica, experimentació, renovació, Escoles Mallorquines, inclusió, avaluació, activitats, campaments, excursions, viatges… I segur que en deix moltes més pel camí.

Fer feina a una cooperativa m’ha aportat també altres vivències i aprenentatges: valors cooperatius, compromís, implicació, treball cooperatiu, lleis, normatives, consells rectors, socis, assemblees, reglaments de règim interns, drets laborals, contractes, pressuposts, exercicis econòmics, guanys i pèrdues, fons de formació, obres, fundacions, Unió de Cooperatives… I la llista podria continuar. Tot un món que no ha estat fàcil. Tots els socis, costat a costat, aprenem i treballam per dur endavant «casa nostra» i poder oferir-la neta i polida. Ser docent i cooperativista tants d’anys a la mateixa escola et fa sentir com a casa.

Quan mires endarrere, t’adones que el temps passa que vola! 42 anys! Ara estic en una jubilació parcial d’un 75%, tenc temps per fer el que m’agrada i el 25% que dedico a la docència em permet tenir contacte amb els alumnes amb energia, il·lusió i així continuar gaudint de bons moments amb els infants. És un regal.

Isabel Sintes Janer
mestra d’infantil de l’escola Mata de Jonc


Des la sectorial d’ensenyament de la UCTAIB volem agrair el suport de ARÇ COOPERATIVA i la seva confiança  amb aquesta nova etapa de la nostra revista Còdol.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es LOGO-ARC-COOPERATIVA-4.png

Related Posts

Llistat de temes