971 205 028 De dilluns a divendres de 9 a 14 h C/ Sant Joaquim, 9 - 07003 - Palma

La UCTAIB ben present a la trobada mundial de cooperatives a la ciutat de Sevilla

COCETA reuneix més de 700 persones durant 4 dies a la Trobada Mundial de Cooperativisme

La Confederació Espanyola de Cooperatives de Treball Associat -COCETA- ha reunit a Sevilla més de 700 persones durant la inauguració de la Trobada Mundial del Cooperativisme, la programació de la qual se va estendre fins al 22 de juny.

Una cita que ha estat motivada per la celebració de l´Assemblea Electoral de l’Aliança Cooperativa Internacional -ACI-.

Durant el primer dia ha tingut lloc un esdeveniment d’índole política i institucional, inaugurat per la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, després de la benvinguda d’Antonio Muñoz, batlle de Sevilla i amb la presidenta de Cooperatives Europe, Susanne Westhausen i els presidents de l’ACI i de COCETA, Ariel Guarco i Luis Miguel Jurado, respectivament.

Els representants de la UCTAIB, ben atents a tots els esdeveniments, ens vàrem desplaçar a Sevilla per a poder gaudir d’aquest gran moment de les Cooperatives a nivell mundial.

Després dels actes de Benvinguda hi va haver dos panells-workshops on hi va haver un intens debat sobre l’estat de les cooperatives i el futur que ens espera, aquest segon moderat per Malena Riudavets, presidenta de la Unió de Cooperatives de Treball de les Illes Balears.

El migdia vàrem aprofitar per dinar tots junts i agafar forces per l’horabaixa on hi havia programada la votació dels nous representats de la ACI on Ariel Guarco va tornar a ser reelegit per àmplia majoria. Recalcar que la sensació de veure com les cooperatives arreu del món són tot un èxit i estan tant ben representades omple a tothom d’alegria i satisfacció de veure que el model s’estén per tot.

Per la nit, ens tenien moltes sorpreses preparades com la interpretació de la versió castellana de l’himne que ha traduït Garcia Montero interpretat per una coral catalana; o un concert i ball de flamenc de molt alt nivell a una villa típcament andalusa.

El matí següent, celebràrem unes taules rodones on alguns representants polítics parlaren de “Bones pràctiques en polítiques públiques per a cooperatives” i un segon workshop sobre “Plataformes Cooperatives”

Abans del dinar i partir cap a Palma es va celebrar l’Assemblea general de COCETA on va quedar pal·lès el bon estat econòmic de la confederació i el rumb que vol seguir aquest CR, totes les propostes tals i com el seu pressupost va ser aprovat per unanimitat.

I per acabar la notícia vos compartim un vídeo que es va projectar durant l’assembla, molt bona feina!

Ara és el moment de les COOPERATIVES!!!!

Notícia de COCETA si vols ampliar-la

Related Posts

Llistat de temes