971 205 028 De dilluns a divendres de 9 a 14 h C/ Sant Joaquim, 9 - 07003 - Palma

Infantil, etapa coeducadora

Els passats 10, 17 i 24 d’octubre, des de Fem Infància, S. Microocop. amb col·laboració amb la Sectorial d’Ensenyament de la UCTAIB, hem organitzat el primer espai formatiu dirigit a mestres d’educació infantil d’escoles cooperatives. La finalitat d’aquesta proposta era dotar de recursos teòrics i pràctics per a incorporar la perspectiva de gènere a la pràctica pedagògica a l’etapa d’educació infantil. 

Han participat més de 20 mestres d’infantil de les cooperatives Es Liceu, Escoleta Gianni Rodari, Es Lledoner, CC Manjón, El CIDE i Sant Felip Neri (Gorg Blau). 

Els objectius eren prendre consciència sobre com afecta el gènere a les aules d’infantil, pensar el paper que juga l’escola a la socialització diferenciada de nins i nines i apropar-se a la concepció de la coeducació a través de les propostes de les pedagogies feministes. I, per això, hem repassat conceptes claus de la coeducació i hem profunditzat sobre els processos de socialització. També hem revisat la concepció de la coeducació i hem fonamentat els principis de les pedagogies feministes. Tot amb la intenció de construït conjuntament bones pràctiques coeducadores a l’etapa d’infantil, centrar-nos especialment en el conte com eina de treball.

L’espai s’ha basat en el treball reflexiu i el pensament crític generats a partir del diàleg, el treball cooperatiu i la construcció col·lectiva del coneixement. La proposta formativa està plantejada des d’un enfocament feminista que orienta el procés d’aprenentatge, portant les emocions i les vulnerabilitats, treballant des de la quotidianitat i les vivències personals i construint un espai basat en les cures.

Seguim juntes treballant per la transformació dels espais educatius amb perspectiva feminista i la incorporació de canvis de mirada profunda.

Fem Infància, S. Microocop.


Des la sectorial d’ensenyament de la UCTAIB volem agrair el suport de ARÇ COOPERATIVA i la seva confiança  amb aquesta nova etapa de la nostra revista Còdol.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es LOGO-ARC-COOPERATIVA-4.png

Related Posts

Llistat de temes